Kakan
50 gr smält smör (eller margarin om man vill det)
3 äggulor
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk hett vatten
1½ dl mjölk
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
Blanda dom torra ingredienserna och vispa i i äggsmeten.
Vispa i mjölk, smör och vatten.
Häll smeten i en smord och bröad form som är ca. 30*20 cm.
Grädda i 200 grader.
Prova med en sticka, stickan ska vara torr då är kakan färdig, ca 15 minuter.
Vinbärsmaräng
3 äggvitor
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl röda vinbär
Vispa ihop äggvitor, socker och vaniljsocker till en marängsmet, den blir ganska lös.
Vänd ner vinbären.
Bred smeten över kakan och grädda i ytterligare 10-15 minuter i 200 grader.
Låt den kallna helt, gärna i kylskåp, innan den serveras för bäst resultat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar