fredag 28 januari 2011

Mousse


Tänkte dela med mig av det recept jag använder för alla sorts fruktmousser (utom kiwi och färsk ananas eftersom dom har nått enzym som inte funkar med gelantin)


  • 2 dl turkisk youghurt
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl socker
  • Detta vispas ihop så det blir krämigt, gärna med elvisp/maskin
  • 4 dl grädde
  • Vispas
  • 1 dl citronjuice
  • Värms så pass att man kan smälta gelantinblad i det
  • 6-7 gelantinblad
  • Dessa blötläggs och smältes i citronjuicen
  • Blanda i citron/gelantin-blandningen i yoghurten och vänd ner grädden.
  • Låt det stelna lite i kylen innan man fyller tårtan.

Här är två stycken mousser, hallon och citron.

Jag brukar använda det här receptet som grundrecept men byter ut citronjuicen mot valfritt fruktmos eller juice, brukar försöka tänka på att tillägga mer gelantin ju mer frukt man använder.

Det här receptet räcker till 2 lager i en 24 centimeters tårta

2 kommentarer:

  1. Vad duktig du är!
    Toppen med båda beskrivningarna!!
    Känner hopp inför min sons doptårtor!! :)

    SvaraRadera
  2. Tack :-)
    Det kommer säkert gå kanon! :-)

    SvaraRadera