Bakade först en tårtbotten, denna gång med kakao i, sen delade jag den i 4 delar.
Jag använder en vanlig kniv, tycker att det är precis lika enkelt, om inte enklare, som med en tårtdelare.
Jag använder en vanlig kniv, tycker att det är precis lika enkelt, om inte enklare, som med en tårtdelare.
Sen gjorde jag fyllningen, idag en jordgubbsmousse som fick vara på alla 3 lager, och lät den stelna lite i kylen, hade lite för bråttom så den var för lös när jag la den på tårtan, men men.
Mousse på på alla lager och sen drog jag runt med en slickepott för att skrapa upp det som runnit ut.
Sen fick tårtan stå en bra stund i kylen för att "sätta" sig lite.
Idag valde jag att göra en chokladganache så då värmde jag grädde med mörk choklad på spisen och sen vispade jag den tills den
tjockande, lät den sedan stå ett par minuter i kylen, inte för länge för då blir den för hård för att jobba med.
Sen var det bara att börja spackla tårtan.
Såg först till att hela tårtan var täckt med ganache och började sen jobbet med att släta till den.
Det sista jag gjorde var att spola tårtspateln i hett vatten för att få den varm för att få en sån slät och fin yta som möjligt.
Det sista jag gjorde var att dekorera tårtan, idag med mönster i kristyr för det är nått jag velat testa och träna på.
Oftast så täcker jag juh även mina tårtor med SP men inte idag.
Insåg när jag var klar att det ser ut som en spritsad pepparkaka :-)
Oftast så täcker jag juh även mina tårtor med SP men inte idag.
Insåg när jag var klar att det ser ut som en spritsad pepparkaka :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar