söndag 5 december 2010

Lussebullar

1½ g saffran
200 g smör
5 dl mjölk
1 ägg
2 dl socker
50 g jäst
250 g kesella/kvarg
Mjöl

Smält smöret och blanda i saffranet (idag testade jag att låta saffranet dra i 1 msk vodka under natten och lät det koka i ett par minuter)
Häll på mjölken och låt det bli fingervarmt

Smula jästen och ha i den och sockret i en bunke.
Häll på mjölk blandningen och rör ut jästen.

Tillsätt kesellan och ägget och blanda vidare

Börja blanda i mjölet.
Tillsätt mjöl tills degen är hanterbar men ändå kladdig.
Tänk på att saffran är uttorkande så juh mindre mjöl desto bättre.
Låt degen jäsa till dubbel storlek.
30-60 minuter.

Baka ut till önskvärda katter och bullar.
Låt jäsa igen.
Pensla med ägg och tryck i russin.

Grädda i 200 grader i ca 5-8 minuter
Göttans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar