fredag 28 januari 2011

Att fylla en tårta

Här kommer en steg för steg beskrivning på hur man fyller en tårta, eller iallafall hur jag gör.
Man behöver:

En st tårtbotten, delad i valfritt antal bottnar.
Denna är delad i 4 bottnar, det blir alltså 3 lager fyllning.
Fyllningar, här på bilden är 2 sorters mousse (hallon och citron)

Ett tårtfat eller en tårtbricka samt samma form som tårtbotten är bakad i.

Börja med att lägga i den första botten i formen.

På med ett lager mousse, ända ut i kanterna.
Slå tårtbrickan lite lätt i bänken så att ev. luftfickor försvinner.
Ställ i i kylen ett par minuter.
På med en ny botten
Tryck till den lite så den "sätter sig"
På med nästa lager fyllning, i det här fallet ett tunt lager mosade hallon

En ny botten på och sen nästa lager fyllning, i det här fallet citronmousse.
Noga med att få ut den ordentligt i kanterna.
In med den i kylen en stund.
Och sen på med sista botten och tryck till den.
In i kylen igen, lite längre så att alla mousser hinner stelna till och så hela tårtan hinner "sätta sig" ordentligt.
Ta en lång och smal kniv och dra efter kanten så att tårtan släpper från formen.

Ta sedan loss formen och tårtan är redo för att spacklas, täckas och dekoreras!

2 kommentarer:

  1. Ett jättebra tips! Att använda formen man bakat i, behöver ju ingen sån där kakring då!

    SvaraRadera
  2. Ja jag tycker det funkar kanon :-)

    SvaraRadera