tisdag 8 mars 2011

Fettisdagen

Ja, semlor är inte mitt favoritbakverk det ska jag gladeligen erkänna, men baksugen som jag är och eftersom det är den stora semeldagen idag så fick det bli så

Gjorde en sats bullar (det blev 22 st) men fyllde bara 8, hälften med vanilj och hälften med mandelmassa


50 g jäst
5 dl mjölk (37 grader)
200 g mjukt, rumstempererat smör
1½ dl socker
1 krm salt
1-2 tsk kardemumma
ca 14 dl mjöl
1 ägg till pensling
  • Smula jästen och lös upp i lite av mjölken.
  • Blanda i socker, salt, kardemumma och smör.
  • Rör i mjölet och när du har fått en fin smidig deg så låt den jäsa i 30-60 minuter.
  • Baka ut till valfritt antal bullar.
  • Låt jäsa igen.
  • Pensla med ägg och grädda i 5-10 minuter i 200-225 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar