torsdag 24 februari 2011

Dulce de leche Brownie

Förra gången jag jobbade så pratade jag om ett nytt recept jag hade hittat och inte testat än, slutade med att jag lovade att baka till nästa skift, dvs imorgon, och jag känner på mig att jag kommer vinna viss popularitet imorgon för det här är nog den godaste brownie jag har bakat!

200 g mörk choklad
110 g rumsvarmt smör
35 g kakaopulver
3 stora ägg
280 g strösocker
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
110 g vetemjöl
nästan 2 dl (nästan en burk) (inte för fast) dulce de leche

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att klä en form om ca 20x20 cm med bakplåtspapper. (Enklast fäster pappret om man tar lite olja på formens sidor och botten).

Smält choklad, smör och kakao i en skål över ett vattenbad. Rör i blandningen emellanåt så att det blir slätt. Ta av chokladblandningen från varmen när allt smält och ställ den såt sidan för att svalna lite.

Rör i en annan bunke samman ägg, socker, vaniljsocker och salt. Rör ner chokladblandningen och sist vetemjölet. Rör allt slätt så att det blir en blank och fin smet.

Häll smeten i formen och se till aden för delar sig jämnt även ut i hörnen. Droppa ut dulce de leche matskedsvis över smeten. Ta sedan en gaffel och marmorera kolan ner i chokladsmeten.

Baka kakan i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills en tandpetar som sticks i kakans mitt kommer ut med lite kletig smet på sig.

Låt kakan svalna helt, skär upp i fyrkanter och förvara den i kylskåp.

Servera med tex vaniljglass och bär eller bara ett glas iskall mjölk.

Som sagt heeeeeeeeeeeelt underbar!

Receptet är lånat från http://louisesspis.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar